divendres, de gener 05, 2018

Un any impossible de resumir

(Filòlegs i professorat de llengua i literatura: disculpeu la falta d'estructura sintàctica, però és que no tinc temps de redactar gaire. I segons com no cal, ja s'entén prou.)

Nou vocabulari: Desconnexió exprés. Pau social. Postveritat. Turismofòbia. Nous virus: wannacry. Nous sistemes planetaris: Trappist-1. Noves lleis: la llei de transitorietat. I l'aturada de país enlloc de la vaga general. Moltes dates noves: 17A. 20S. 1O. 3O. 27O. 8N. 21D. 

Els agents rurals d'Aspa. El crim del carrer Acadèmia. El de Bellvís. El del Puig-gros. Atacs a Londres. A Sant Petersburg. A Manchester. A Estocolm. A les Rambles. A Cambrils. La casa d'Alcanar. El noi de Vilafranca. No tenim por. Tots som Barcelona. Tots som Cambrils. L'Imam de Ripoll. Confident del CNI. Youness Abouyaqoub. Les portades de El Periódico. Les portades de El País. «Els Mossos seran sempre nostres.» I els carrers. I els bombers. Joaquim Forn. El Major Trapero. Herois. «Pues bueno, pues molt bé, pues adiós

¡A por ellos! ¡Que nos dejen actuar! Más dura será la caida. Piolins. Les croquetes del menú de Nadal. «No ha habido referéndum». No hubo urnas. No hubo papeletas. No hubo heridos. Fake news. Dastis. Zoido. Catalá (el ministro). Els clavells. Webs clausurades. Impremtes. Unipost. Rebelión. Sedición. Tumultuosos. El osito.  Oriol Junqueras. ¡A la cárcel! Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. ¡A la cárcel! Quim Forn. ¡A la cárcel! Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carles Mundó, Meritxell Borràs, Dolors Bassa. ¡A la cárcel! Major Trapero. ¡A hacer fotocopias! Els professors, els bombers i els alcaldes. ¡Al cuartelillo! El color groc. ¡Prohibido! Els fatxes de Blanquerna. ¡En libertad! President a l'exili.  «Como Companys». Consellers a l'exili. Consellers a la presó. La separació de poders. La Junta Electoral. La fiscal Magaldi. La jueza Lamela i el juez Llarena. El juez Maza i el fiscal Romero de Tejada. Carmen Franco. I Miguel Blesa. I altres polítics. Carmen Chacón. Verde Aldea. Manuel Marín. Joaquim Molins. Helmut Khol. Francesc Sanuy.



Esports. Sergio del Pinto. Jaume Llauradó. Josep Maria Rúbies. Emili Vicente. Antoni Palau, El Nyaca Llorente. Yerai. Marc Retamero. Siviero «el millor entrenador de la història». Gerard Albadalejo. El gol de Radulovic. La senyera a la samarreta prohibida. Agustí Mestre. El Llista a Europa. L'AEM femení. El Pardinyes femení. El Club Patí Vila-sana femení. El Girona a 1a. Ángel Nieto. Juanjo Diaz. Nicky Hayden. Jana Novotna.

La música de dol: Tom Petty, Fats Domino. Malcolm Young. Carles Santos. Tony Luz. Chuck Berry. Al Jarreau. James Cotton. Pere Tàpies. Bruce Langhorne. Chris Cornell. Robert Miles. Glen Campbell. Gregg Allman. Walter Becker. I Lluís Virgili. Les matemàtiques també: Maryan Mirzakhani i Landon Cly. El cine de Jerry Lewis, Roger Moore i Jonathan Demme. Francesc Luchetti. Bimba Bosé. El Higgins. Chiquito de la Calzada. Bimba Bosé. Bona gent com el pare Joan Suñol. Patricia Gabancho. I Carles Capdevila. I Salvador Pàniker. I no tan bons com Charles Manson. Els escrits de Juan Goytosolo. La tele de Paloma Gómez Borrero. I el Gas Natural de Salvador Gabarró.

Bon 2016.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Ostres, aquest any molt més esquemàtic que habitualment. Però els morts no se t'escapen, eh? Que tinguis molt bon 2018!