diumenge, de maig 19, 2013

Durant l'assemblea... (1)

Ha estat un bon dia per fer una assemblea. Ens hem despertat amb núvols al cel de Lleida i força frescota. No, no és cap contradicció. Un 18 de maig si haguéssim estat a 25 graus mig Lleida ja la pot buscar a Cambrils i l'altra meitat a Torredembarra, fins i tot la climatologia ens ha jugat a favor.

I jugar a favor vol dir que hi ha hagut una bona assitència. Conto que deviem rondar una setantena d'abonats a la Canonja de la Seu Vella, això representa un 5,8% més o menys del total d'abonats amb dret d'assistència. Sí, el percentatge és ridícul però els que estàvem acostumats a assistir a les Juntes Generals d'Accionistes de la Unió Esportiva Lleida, veure aquesta quantitat de gent és com per fer festa major.

Minuts abans de les 10:30 ja creuava la Porta dels Lleons d'entrada al recinte monumental més impressionant de Catalunya (i que ningú m'ho discuteixi!) i la primera sorpresa ha estat que hi havia cua a l'entrada per presentar les credencials per poder participar a l'assemblea. Escolti'm bé... cua per anar a una reunió del Lleida. Un cop a dins, la sala estava força plena, ni la millor de les expectatives que teníem abarcava aquesta opció. I una altra dada molt important pel nostre futur, hi havia molta gent jove. Recordo que a les reunions d'accionistes de la Unió les sales estaven plenes de padrins que feia l'efecte que hi anaven com quan van a mirar obres. I entre els abonats assistents... només una senyora. Li hauran de fer un homenatge.

L'acte ha començat a les 11:00 amb una breu presentació del director del Consorci de la Seu Vella, el Pep Tort animant-nos a pujar més sovint a la Seu Vella. Segur que té raó, conec un gran nombre de lleidatans que van descobrir la Seu gràcies a la Sibil·la

Seguidament, el periodista d'Ona FM Íñigo Blanco, vinculat en la comunicació del club presenta l'ordre del dia de l'assemblea en l'aspecte formal.

I a continuació durant una hora ben bona el plat fort i esperat per la majoria dels assistents, el president Albert Esteve ens explica tot allò que portàvem esperant sentir des de que el seu equip va agafar el club. Déu n'hi do quina xarrera! Però feia falta. Ho intentaré resumir, però a priori ja aviso que no sé si me'n sortiré.
  • Comença amb un compromís de realitzar una assemblea informativa de socis cada any en aquestes dates d'abril o maig.
  • Explica l'adjudicació de la unitat productiva de la Unió Esportiva Lleida amb tot detall (si més no amb molts més detalls dels que coneixíem la majoria dels d'allà presents):
    • S'interessa per l'estat del club a nivell econòmic
    • Parla amb jugadors i cos tècnic
    • Pren compromís amb els espònsors ja existents: Ramon Soler, Paco Monzón, San Miguel, Cobega...
    • Es troben una estructura del departament laboral no esportiu a juny de 2011 de 918.000 €  (ni el Manchester United!!!) amb sous i salaris.
    • Van posar el nom de Lleida Esportiu Terraferma perquè el nom de Lleida Esportiu ja estava agafat al registre (m'agradaria saber qui són els Lleida Esportiu...) i van fer el club de la manera que el van fer, amb uns socis perquè no havia temps de fer una SAD. El Sisco Pujol plega per discrepàncies amb el model de club i l'Albert Esteve pren la presidència.
    • El 29 de juny de 2012 s'adjudica la unitat productiva al grup de l'Annabel Junyent però en no presentar els avals es queda sense i com el grup directiu actual havia fet una reserva finalmant se l'adjudiquen ells. (És molt complicat resumir això)
    • El 22 de juliol l'alcalde fa l'entrega de claus i el 25 comença a funcionar el club, a menys d'un mes de començar la temporada. Les primeres gestions foren els els àmbits del funcionament intern, de les relacions amb els proveïdors, del funcionament federatiu i del protocol institucional.
    • I en aquell moment es creen les àrees de treball que encara avui funciones: àrea social, àrea econòmica, àrea esportiva, àrea jurídica, àrea de comunicació... ja aviso que no sé si els noms són exactament aquestos i no he pogut apuntar tots els responsables perquè el boli m'anava a ratos. Es feu una reestructuració del departament laboral arribant a acords amb tots els treballadors, de la imatge coorporativa del club i s'arriben a nous acords amb empreses per intercanvis.
  • I comença la temporada 2011-2012.
    • La temporada 2010-2011 el club va acabar amb una despesa de 2.000.000 € i el primer pressupost que va fer el nou grup fou de la meitat... i es va aconseguir complir-lo.
    • Dins l'àmbit social hi havia 1843 abonats i 727 credencials de la base.
    • Comenta la problemàtica que va haver al desembre dels casos Canario i Ballesteros com una problemàtica del grup a causa de la seua poca motivació. Reconeix l'error en la forma  com es va actuar.
    • El president es lamenta de la manca d'instal·lacions del club i que per això no pot fer evolcionar el futbol base, que ell considera un objectiu prioritari.
... i acaba la temporada 2011-2012 i com que són quarts d'una de la matinada i a casa meua hi ha nens petits que els diuemnges al matí no saben d'horaris plego momentàniam,ent i demà faig la continuació.