dilluns, de gener 18, 2010

Ia tinim airoport!! *

Àrie, àrie que ve d'Alguaire.... ara ia podem cantar lo famós garrotín al peu de la lletra.

Qui mos hauria dit fa uns anys que a Alguaire tindríem un airoport. Fa només cosa de 6 anys, si mos arriben a dir que veuríem un airoport a dalt dels Sasos haguéssim dit que sirie tan impossible com que Barcelona organitzés un jocs olímpics d'hivern o que el rally Dakar es fes a Xile... ambaparà!

Qui s'imaginae que aquell dia que lo grup municipal d'ERC (sí, quan ancara no havie perdut sigles pel camí) va presentar la idea de l'airoport a Alguaire al final lo veuríem fet. Si ni naltres mateixos mos ho créiem!! Sisquere l'ajuntament mos hagués fet cas en tot!

Ahir va ser un dia històric. Això de púguer anar a Manchester, Milà o Mallorca sense haver de passar per la capital.... Ara bé, des de la meua més humil modèstia que me caracteritze m'han vingut al cap un sarpat de reflexions:

1) Ia té collons que lo primer vol hagi astat un vol fictici... i que los periodistes lleidatans s'hagin hagut de desplaçar fins a Barcelona per púguer inagurar l'airoport. Calie un airbus? Ia han contat los iniciativos lo gasoi gastat i la velocitat màxima de l'avió? No haurie surtit més a compte nar am l'Alsina-Graells?

2) L'airoport se diu Lleida-Alguaire... quant tardarà a dir-se Barcelona-Pirineus? O no me dirà vostè que l'airoport de Girona no se'l coneix com Barcelona-Costa Brava?

3) Ahir, entre lo futimé de gent que voltae per allà havie lo síndic d'Aran (aquell sinyó que només vol ser de Lleida per demanar subvencions a la Diputació), lo delegat a l'Alt Pirineu, los jefes de Baquéira Beret, lo president d'Andorra... i tots naen dient que allò ere la porta dels Pirineus. Arrecony quin tros de porta! Si per arribar al Pirineu cal fer 150 km en una carreterota que ni tan sols té doble carril! Ia'l podem vendre bé!

4) I torno a dir, tinim vols a Milà o París... pero no tinim una carretera en condicions per nar a Girona, ni per nar a Tarragona. Per nar a Barcelona fa quatre dies que tinim autovia anllistida. Tants som los que nem a Milà o París? No sirie millor amporlonar comunicacions entre los que astem més aprop i nyià més desplaçaments? No hem ampessat la casa pel trebol?

5) Los grans periodistes de la capital ia mos tractaen com si lo Montilla gravés una espécie de "Bienvenido Mr Marshall" a Alguaire. Vai sintir comentaris com "as ca aquesta gent no ha vist mai atarrar un avió?" o "si això tampoc és la T1, no hi ha par tant!".

I paro que aquestos dies se mos gire fenya... airoport, lo castell de la Suda i la semana que ve la Llotja... no darem abast!

*l'apunt aquet astà ascrit am lleidatà perque se veu que ara amb l'airoport ia mos podem donar a conéixer al món. Avere si mos antenen!