dimarts, d’octubre 12, 2010

Celebri coses el 12 d'octubre!



Miri, no es faci mala sang pel fet que avui sigui 12 d'octubre i hagi estat declarat Fiesta Nacional. No val la pena patir perquè els mateixos militars que afusellen presidents de la Generalitat desfilin pel Paseo de la Castellana, i que aquest desfile sigui gaudit per part d'un president de la Generalitat no afusellat i ignorant en història de Catalunya.

Si em permet, i com aquest bloc vol ser un bloc d'autoajuda a veure si el Gàspar Hernàndez l'aconsella a Bricolatge Emocional, li donaré unes quantes idees de celebracions que pot portar avui a terme:

12/10/1535: El senyor Jacques Cartier fa el primer cigarret de la història. Tot un descobriment pels fumadors.

12/10/1810: Es celebra el primer Oktoberfest a Munic. Preguntin al senyor alcalde de Munic i a les fàbriques cerveseres de la zona si és motiu o no de celebració. Un èxit total escolti!

12/10/1823: L'escocès Charles Macintosh va patentar i vendre el primer impermeable. No em digui que no troba formidable poder celebrar això? Milers i milers de famílies que van a Port Aventura i pugen al Tutuki Splash estan infinitament agraïdes ar senyor Macintosh.

12/10/1850: S'inaugura a Pensilvània la primera universitat de Medicina per a senyores. Veu com si vostè és molt progre o feminista també pot trobar alguna coseta a a celebrar?

12/10/1915: Fa el seu primer vol un avió de carcassa metàl·lica. Quanta gent no hauria pogut celebrar el pont sense aquest avenç tecnològic?

12/10/1928: A Boston es va utilitzar per primer cop un respirador artificial. Potser vostè i jo no l'hem fet servir, però quantes vides haurà salvat? Una bona causa per celebrar, no?

12/10/1935: Els aficionats a l'òpera poden celebrar el neixement del gran tenor Luciano Pavarotti. Un gran (però que gran-gran) home.

12/10/1968: Guinea Equatorial s'independentitza d'Espanya després de 180 anys... veu quin argument més bonic per imitar?

12/10/1999: Neix l'habitant 6.000.000.000 de la Terra. Quants més serem més riurem. Apa!

I si, malgrat tot això, encara no li acaba de fer el pes aquest dia, pensi que el 12 d'octubre de 1582 no va existir. El papa Gregori XIII que va decretar l'actual calendari gregorià es carregà tots els dies del 4 al 15 d'octubre de 1582. Amb el follón que va comportar pèr anglesos i europeus que encara no s'aclaren amb l'any de neixement de Newton.
De res!

6 comentaris:

Sergi ha dit...

Mira si n'hi ha de coses per celebrar! Però si celebrem alguna d'aquestes ens mantenen el dia de festa, no?

Unknown ha dit...

Senyor Babunski, moltes gràcies. Em pensava que hauria d'acabar treballant el 12 d'octubre per no tenir res de celebrar. Però resulta que això de Guinea Equatorial m'ha arribat al fons de l'ànima.

kweilan ha dit...

Molt bo! Amb tantes coses segur que continuarem tenint festa molts anys.

Anònim ha dit...

Unes alternatives d'allò més vàlides. Molt millor que el que avui s'ha pogut veure per TV.

Babunski ha dit...

XeXu: Això no és cap problema, només cal negociar-ho amb la UGT o CCOO i no només un sinó que potser una setmana de festa.

Oscar: Doncs res, celebrem això de Guinea. I al loro! A veure si aprenem.

Kweilan: Jo em quedo amb l'invent del "chubasquero". És un abans i un després de la història.

Albert B.i R.: Homaaaaaaaaa (que diria la Rahola del Polònia)... és que allò de la tele és el mateix des de fa no-sé-quants anys. Avorreix.

Isabel ha dit...

Hola, Babunski.
M’ha agradat molt aquest post!!! potser perquè em començava a fer mala sang ...Estic molt interessada en saber si faràs un post semblant pel dia de la constitució, que s’escau el 6 de desembre.
Ara ja ha passat però per l’any que ve trio tres d’aquestes idees i per aquest ordre:
1. 12/10/1968: Guinea Equatorial s'independentitza d'Espanya després de 180 anys...
Aquesta, coincidint amb l’Oscar, és la que em provoca més, tot i que m’ha costat molt decidir entre aquesta i la meva següent opció. Aprofito des d’aquí per a fer una recomanació important a la gent de Guinea Equatorial que actualment, pels motius que siguin, decideixen marxar de la seva terra, amb els consegüents perills per a la seva integritat física i fins i tot, amb risc de perdre la vida, per anar a cercar fortuna i benestar en una altre lloc d’aquest món tant desenvolupat, que s’abstinguin! -pel seu bé, no pas perquè aquí no els vulguem- de venir a Catalunya. Ho dic, més que res, perquè hauran de tornar a començar i francament, cansa...
2. 12/10/1850: S’inaugura a Pensilvània la primera universitat de Medicina per a senyores.
Aquesta opció m’ha agradat, sí, està molt bé per fer una celebració, sobretot per a mi que sóc dona. M’ha semblat molt interessant, encara que té una pega que era per a senyores soles, bé, per començar està molt bé,...Ah!, què dius? què?... que com som les dones!!! sempre ens estem queixant!!! no en tenim mai prou...!!! perdoneu, era un company de la universitat de Medicina per a senyors.
3. 12/10/1928: A Boston es va utilitzar per primer cop un respirador artificial: Que no s’hauria hagut d’inventar si el primer cigarret de la història no s’hagués fet mai. Catxis!!! aquest tal Cartier del 1535 (això ho diu una exfumadora),
Siau, Babunski, fins a la propera.