dimecres, de desembre 23, 2009

Slade - Merry Xmas everybody

Ja sap (i si no ho sap ho aprèn ara) que des d'aquest bloc es feliciten les festes amb una postal musical a base de videoclip. Aquest ja és el tercer Nadal que aquest bloc està actiu i l'autor ha escollit enguany la cançó "Merry Xmas everybody" dels Slade.

Els Slade no són els Beatles que diguem, tot i que els van anomenar en el seu temps els new Beatles. Més aviat són uns grans desconeguts pel públic que van tenir el seu moment de glòria a la dècada dels 70. Els Slade foren un quartet amb una pinta de melenuts (van començar amb el cabell rapat) bastant cutre amb un tal Noddy Holder com a líder de la banda. Tot i que al principi els va costar entrar a les llistes, un cop ho van poder fer ho van fer amb força èxit a Europa (als Estats Units no es van menjar ni un tortell (rosco?)). Us sonaran sobretot les cançons "Coz I luv you", "Take me bak'ome", "Mama weer all crazee now", "Skweeze me pleeze me" o la molt més coneguda (i molt bona cançó) "Cum on feel the noise" versionada meravellosament pels Quiet Riot i pels grans Oasis durant la década dels 90. Diuen dels Slade, que va ser una banda influent per l'origen del punk... però jo no em veig els Sex Pistols escoltant cançons monyes d'aquestos.

La cançó d'avui, "Merry Xmas everybody" (1973) és un èxit continu ja que cada any que la reediten entra al Top Ten de les llistes angleses (es veu que viuen de rendes amb aquesta nadala, tal i com ho deu fer el mític Raphael amb el Tamborilero).

Disfrutin de la cançó i Bones Festes a everybody!


6 comentaris:

Jordi ha dit...

Doncs els desconeixia totalment igual que la cançó, gràcies per ensenyar-nos-la i bones festes.

Salut a la Terra Ferma!

Anònim ha dit...

Bones Festes igualment! Està bé això de felicitar les festes amb un videoclip. Compte no et copiï la idea!

kweilan ha dit...

Bones fetse, Babunski

Babunski ha dit...

Bones festes als 3 i Albert, et dono permís per copiar-te les idees.

Sergi ha dit...

Bones festes! A aquests melenuts teus els queda el consol que sempre seran millors que Raphael...

Ferran Porta ha dit...

Oops, no els coneixia i... mmm... no sé si són gaire el meu estil. Però, ei!, Merry Xmas, per suposat, a tu i a tots els teus lectors i comentaristes!